19 Temmuz 2016 Salı

Pamuklu ipten Hırka Örneği Yapılışı

Afgan tığı ile örgü modelleri Pamuklu ipten Hırka Örneği ile mükemmel hırkalar örmek mümkün Rengarek Hoş hanımlar olmak herkesin hakkı afgan tığını her yerde bulabilirsiniz.



Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli ile saglıklı olmak için Diyet Önerilerine uymamız gerekmektedir.

 Taylan Kümeli Kimdir?

Taylan Kümeli 1962 yılında Ankara’da doğmuş; ilk, orta, lise eğitimlerini Ankara T.E.D Koleji’nde almıştır. 1986 yılında şu anda yaptığı mesleğiyle alakalı olan Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü derecelerle bitirmiş ve birçok ödül almaya hak kazanmıştır. O.D.T.Ü Gıda Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamladı ve yirmi yıldan fazla bir süredir de birçok alanda ve kurumlarda diyetisyen hekim olarak görev almaktadır.

 Taylan Kümeli SAglık İçin Öneriler


Lübye Yemek Tarifi ve malzemeleri

Yemek Tarifleri Antakya Usulü Zeytinyağlı Taze Börülce (Libye) Tarifi nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?Güzel bir Yöresel lezzet olarak bilinen Lübye Yemeği İşin Sırrı Deryada programında Verilmiştir.

Lübye Yemek Tarifi ve malzemeleri

1 kg lübye (Taze Börülce)
1 su bardagı zeytinyağı
1 kg domates
1 tane biber
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz

Naturel Rafyadan Çanta Yapımı

Naturel Rafyadan Çanta Yapımı ile konumuz Hazırlanmaktadır.Naturel Rafyadan Çanta Nasıl Yapılır ve Naturel Rafyadan Çanta Yapımı için kullanılacak Malzemeler Neler Oldugunu ögrenemek için bekleyiniz.





Antakya Usulü Kısır Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Usulü Kısır Tarifi veriyoruz bugun antakya hatay mutfagınından bir menü ile birlikteyiz.Antakya Usulü Kısır Nasıl Yapılır Nefis bir kısır tarifiyle başlayalım. Antakya usulü kısır, diğer kısırlardan farklı olarak; Bulgur ıslatılmadan yapılır.

Antakya Usulü Kısır Malzemeler

2 su bardağı esmer bulgur
1.5 su bardağı kadar su
1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı  acı pul biber
1 iri diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
1 büyük çay bardağı zeytinyağı .

Antakya Usulü Kısır Hazırlanışı
Bulguru bir kaba alıp üstüne 1 su bardağı ılık suyu boşaltıp karıştıralım.
15 dk bekleyip, bulgura salçayı, isotu, acı biberi, toz biberi ilave edelim.
Elimizi ıslatarak bulgur yumuşayıncaya dek yoğurmaya devam edelim. (Bu esnada yarım su bardağı kadar su yetiyor.)
Küçük doğranmış sarımsağı, kimyonu, nar ekşisini, limon suyunu ilave edip biraz daha yoğuralım.
İnce doğranmış maydanoz ve taze soğanıda katalım. Zeytinyağını yeşilliklerin üstünden gezdirip sadece karıştıralım.
Marul yapraklarıyla süsleyip servis edebiliriz


18 Temmuz 2016 Pazartesi

Derya Baykal Mavi Boyunluk Örnegi

Derya Baykal hanım Mavi Boyunluk Örnegi hep şık olması ve renkli kıyafetleri bizlere yeni modeller sunmaktadır. Mavi Boyunluk Örnegini sizlerle paylaşmak istiyorum aslında sadece örnek olarak resim var elimde sizlere yol göstermesi açısından eklemek istedim hoş bir boyunluk örnegi.Mavi Renk Olmasıda ayrı bir hava katmaktadır.



Kapalı Gelinlik Modelleri Yeni Sezon Tesettür Gelinlik

Kapalı Gelinlik Modelleri Yeni Sezon olarak sizlerinde begenmesini dantel işlemeli gelinliklerde bayanlar tarafından dikkatle izlenmelidir. Dantel işlemeli olarak tasarlanan bu kapalı gelinlikler, özellikle tesettüre giren bir bayanın hayal ettiği türdeki modellerin başında geliyor.

Tesettür gelinlik ne kadar iyi bir seçim olsa da saçlarını kesinlikle göstermeyen bir bayanın başına dikkat etmeyecek düşüncesi hakim olabilir. Ancak gelin başı , tesettürlü gelinlikler de daha da dikkat çektiğini hatırlatalım. Kapalı gelinlikleri tercih edenlerin genellikle gelin başında daha fazla güzelliği yansıttığını her kesim tarafından kabul edilmektedir.

Her bayan kendi kafasındaki modelin nasıl olacagını bilir.




Kumaştan Şalvar Yapımı

İşin Sırrı Deryada Anlatılmış olan Şalvar Yapımı Evde Kumaş ve eşarptan nasıl şalvar  yapabiliriz Kumaştan Şalvar Yapımı kolay ve güzel olmaktadır.Çocuklarımız içinde uygulayarak başörtü kumaşı ince olduğu için yaz aylarında hem serin hemde rahat edebilirler.
Kumaşımızı üçgen olacak şekilde iki ye katlıyoruz ve alttaki şemaya göre kesimlini yaparak yanlardan dikiyoruz. Bel kısmına gelecek yerleri içinde kalın bir lastik dikiyoruz. Hepsi bu kadar hem eskiyen kumaşlar dolapta yer kaplamayacak hemde orjinal bir tasarım ürünü kullanarak rahat edeceksiniz





Kumaştan Şalvar Yapımı Video olarakta burdan takip edebilirsiniz.

Ruşeymli Kayısılı Şekersiz kek Tarifi

Güzel Tariflerin oldugu bir gün şekersiz kuru meyveli kurabiye nasıl yapılır diyenler için şeker sevmeyenler için Ruşeymli Kayısılı Şekersiz kek tarifi çok işe yarayacaktır.

Buğday rüşeymi buğday başağının alt kısmında bulunan embriyodur. Buğdayın 1 tonundan sadece 1 kilogram rüşeym elde edilebilmektedir.

Ruşeymli Kayısılı Şekersiz kek Tarifi malzemeleri

1.5 bardak biraz az un
2 yemek kaşığı ruşeym
yarım bardak yoğurt
yarım bardak sıvı yağ
1 bardak kayısı kurusu(200gr)
3 yumurta 
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin 
yarım çay kaşıgı tuz


Pratik Ballı Kayısı Dondurması

Pratik Ballı Kayısı Dondurması yaparken Bardakların içine Balları ilk başta koyarak sonrasında kayısı blendardan geçirdikten dolduruyoruz ve cubuk ile dondurmamızı saglıyoruz hem saglıklı hemde pratık bir dondurma haline gelmiş oluyor.



Ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. İbrahim Bilgen

Ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı  Dr. İbrahim Bilgen

Psikiyatrist Dr. İbrahim Bilgen Kimdir?

1968 yılında Adana’da doğan yazar, ilk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamladı. 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi ve 2001’de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’ndan psikiyatri uzmanlığını aldı.

Psikiyatrist Dr. İbrahim Bilgen telefon ve Adres bilgisi

Adres: Teşvikiye Mah. Hakkı Yeten Cad. Terrace Fulya Center 2 No:13 Kat:12 D: 68, Teşvikiye, 34365 Şişli/İstanbul
Telefon: (0212) 215 5599

Benim Hayatım Hep Böyle Mi Geçecek? Kitabı

Yazarı Psikiyatrist Dr. İbrahim Bilgen Son zamanlarda tüm dünyada toplum sağlığı için ciddi bir tehdit haline gelen panik atak, modern hayatın yarattığı stres, belirsizlik, maddi ve manevi sıkıntılarla birlikte gittikçe daha çok insanı etkilemektedir.Psikiyatr/Psikoterapist Dr.İbrahim Bilgen bu kitabında, panik atak ile ilgili yanlış inanış ve davranışları açıklıyor.

Kaygı ve Endişeden kurtulabilmek için neler yapabiliriz?
Kaygı Normal bir duygu mudur?



Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof.Dr.Turan Uslu

Derya Baykal işin Sırrı deryada program konugu olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı Prof.Dr.Turan Uslu ile güzel bir sohbet oldu ve tedavi yöntemlerini sunmaya devam edildi. Vakum Tedavi nedir? Diyabetliler vakum Tedavisi Olabilir mi ? Sorusunun cevabını almış olduk

Fizik Tedavi Uzmanı Prof.Dr.Turan Uslu Kimdir.?

 Prof. Dr. Turan Uslu 1990 yılından beri Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanı olarak çalışmaktadır.Prof. Dr Turan USLU; kas iskelet sistemi sorunları, romatizmal hastalıklar, akut ve kronik ağrı sendromları, çene eklemi ağrıları, bel ve boyun fıtıkları, omurga hastalıkları, osteoporoz gibi pek çok hastalıkla primer olarak ilgilenmektedir. Epidural ağrı tedavisi, sakroiliak eklem enjeksiyonları, çeşitli yumuşak doku ve eklem içi enjeksiyonları Prof. Dr. Uslu tarafından sıklıkla başvurulan tedavi yöntemleridir.

Doktorumuzla iletişime Geçmek için
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kuru İğne Tedavi (IMS) Uzmanı Tel :0216 360 18 77 - 360 27 50 Cep: 0545 860 39 21


Doktorumuzun Bilgi Verdigi Konuların Başlıcaları
İMS (Kuru İğne Tedavisi) Nedir ?
İMS (Kuru İğne Tedavisi) Hangi Ağrılar İçin Kullanılır ?
İMS ile Akupunktur arasındaki farklar nelerdir ?
Melkersson-Rosenthal sendromu (MRS)
Ramsay Hunt Sendromu

17 Temmuz 2016 Pazar

2016 Gelin Ayakkabısı Modelleri

Düğün Telaşı Sardığında Gelin ayakkabıları ve gelin duvağı, broşu, kuşağı, bolerosu gibi gelinliğini tamamlayacak tüm gelin aksesuarları modelleri kafamızdan çıkarmadan takip ederiz bizlerde sizlerin biraz daha seçiminde yardımcı olmak için Gelin Ayakkabısı Modelleri yardımcı olmak istiyoruz.

ünlü moda markaları gelinlik modelinizde bulunan dantel motifinin  aynı işlemelerine sahip dantelli gelin ayakkabıları tasarlamakta. Takım olarak alınabilen bu tasarım gelin  ayakkabıları çok daha şık bir görünüş sağlamakta.






14 Temmuz 2016 Perşembe

Yulaflı Şekersiz Kurabiye Tarifi

Yulaflı Şekersiz Kurabiye Tarifi ve malzemelerini sizin için yazıyoruz harika lezzeti ve görüntüsüyle afiyet olsun

2 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet yumurta
1 adet muz
2 adet elma
1 çay bardağı ceviz (İsteğe göre artırılabilir.)
1 çay bardağı badem (İsteğe göre artırılabilir.)
2 tatlı kaşığı bal (İsteğe göre artırılabilir.)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı keten tohumu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İsteğe bağlı kuru meyveler

Şal Modelleri 2016

Tesettürlü bayanların en çok kullandıkları aksesuarlardır. Şal modelleri 2016 sezonunda da farklı ve iddialı çalışmaları sizlere sunuyor.Genellikle gündelik kombinler için kullanıma uygundur. Kumaş olarak ise çok ince veya çok kalın olmamakla birlikte yaz mevsiminde rahatlıkla kullanabileceğiniz ürünlerdir. Daha fazla şal modellerini ilerleyen günlerde eklenecektir.


Yaz Modası Örgü büstiyer Yapımı ve modeli

İşin Sırrı Deryada 14.07.2016 tarihli yayında yapılan Yaz Modası büstiyer Yapımı ve modeli sizler için yapılışını anlatıyoruz.

18 zincir çekin üzerine 15 trabzan sonra aynı boşluga 4 defa arttırın tekrardan 15 trabzan diger tarafına devam edilir.2 sırada 4 trabzanın ortasında artış yapılır artışlar 10 sıra devam eder.arka tarafı için büstiyerin bir ucuna 45 zincir çekilir. sık igne yapılarak iki parça birbirine birleştirilir.Örnegi kurmak için 150 adet trabzan yapılır.Üzerine Tercih ettiginiz Her örnegi kurabilirsiniz.





13 Temmuz 2016 Çarşamba

Makyaj Modelleri ve Makyaj nasıl Yapılır

Yüzünüze göre Makyaj Modelleri burdan bilgi edinebilirsiniz her yapılan makyajda hatalar yapabiliyoruz ve bu hatalardan kurtulmak gerekiyor.Makyaj nasıl Yapılır.

Doğal makyaj

Aslında oldukça tercih edilir bir yöntem. Daha hafif ve doğal görünüm sağlamak isteyen bayanlarımız bu yöntemi tercih edebilirler. Bu konuda su bazlı fondötenler ve transparan pudralar kullanılmaktadır. Elbette ki yağlı ciltler pudra seçiminde oldukça dikkatli olması gerekiyor. Bunun yanı sıra makyaja başlamadan önce cilt temizliği ve nemlendirici kullanmak ciddi bir önem taşıyor.

Işıltılı makyaj

Biraz daha dikkat çekmek istiyorsanız, yenimakyaj çeşitleri arasında, ışıltılı bir örnek tercih edilebilir. Bu durumda da, takma kirpikler, parlak ruj ve simli göz farları sizlere yardımcı olabilecektir. Daha çok düğünlerde, nişanlarda, özel gün ve gecelerde tercih edilebilmektedir. Abiye modelleri ile uyum sağlayabilecek bir örnek olarak tanımlanabilir.

Mat makyaj

Mat bir cilt, parlak bir dudak. Bu da pek çok bayanın tercih ettiği örnekler arasında yer alıyor. Kullanacağınız fondöten ve diğer ürünler mat tonlarda tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra canlı ve parlak ruj kullanılarak, bir tarz oluşturulmaktadır. Tüm diğer makyaj uygulamaları nelerdir sorularınıza cevap için, diğer başlıklarımızda destek alabilirsiniz.




Her şey dahil fırın makarna Tarifi Yapılışı

Her şey dahil fırın makarna Tarifi Yapılışı Görüntü olarak lezzetli bir o kadarda güzel sizlere tarifi ve hazırlanışını verelim sizlerde lezzetti yemekler yapmaya devam edin.




Merserize yazlık bluz Modeli

her hanım güzeldir kıyafetleri ile şık hanımlar olmak için merserize yazlık bluz Modeli size göre..Renk seceneklerini siz kendiniz belirleyerek daha güzel işler ortaya koyabilirsiniz.Merserize örgü modellerini paylaşmaya devam edicez.


Kıvır katla hırka yapımı Video anlatım

Kıvır katla hırkanın yapımı da kullanımı da çok kolay hemde şık görünmektedir harika bir model olacagını düşünüyoruz.Video anlatım iile pekiştirmesinide yapabilirsiniz.





11 Temmuz 2016 Pazartesi

Çikolatalı Kolay Makaron Tarifi nasıl yapılır?

Tatlı tariflerimizi güzel bir makaron ile devam ediyoruz.Harika Tadı sizi mutlu edicektir.

2 yumurta beyazı
1 tutam tuz
1/2 su bardağı toz şeker
160gr bitter çikolata
1.5 su bardağı hindistan cevizi

165 derece on dakika pişirildikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz

Humus Tarifi ve Hazırlanışı

İşin sırrı derya'da olarak sizlere bu gun humus yapımı ve tarifini paylaşmak istiyoruz. Afiyet Olsun

Malzemeler
500 g koçbaşı nohut(Haşlanmış,kabukları alınmış hali ile,yaklaşık 2-3 su bardağı)
1,5 çay bardağı ılık su
Humus için;

1 çay bardağı ılık su
1/2 çay bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı limon suyu
3-4 diş sarımsak(ezilmiş)
Tuz
Süslemek için:

Kimyon
Kırmızı pul biber
Sumak
Kıyılmış maydanoz
Arzuya göre salatalık turşusu ve turp


Mualle Yemeği Tarifi - İşin Sırrı Deryada


Derya Baykal programlarına devam ederek sizlere işin sırrını paylaşıyoruz Hatay yöresine ait sıcak veya soğuk olarak tüketebileceğimiz güzel bir yemek 11.07.2016 tarihinde yayınlanan programda verilmiştir.

Mualle Yemek Tarifi Malzemeleri
1 kg patlıcan
4 orta boy kuru soğan
4 adet kırmızı biber
2 su bardağı küp doğranmış domates
10 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası

İşin Sırrı Deryada Proğramında yapılmış bir yemek tarifidir.