15 Ağustos 2016 Pazartesi

Glutensiz Undan Tiramisu Tarifi

Gölyak hastaları için Glutensiz Undan Tiramisu Tarifi harika bir tatlı tarifi hemde Glutensiz undan yapıldıgı içinde saglıklı

Glutensiz Undan Tiramisu Malzemeler

Kek Malzemeleri:3 yumurta
9 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıcak su
120 gr glutensiz un (1 su bardağından 1 parmak eksik)
2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için:1/2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı tozşeker
Krema malzemeleri:1 yumurta
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı tozşeker
1 + ¼ su bardağı süt
Yarım paket labne peyniri (100 gr)

Glutensiz Undan Tiramisu Tarifi

1. Kek için, yumurtalar ve toz şekeri köpürene kadar çırpın ve sıcak suyu ilave edin.
2. Unu ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
3. Yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru dökün.
4. 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
5. Krema için, bir tencerede yumurta, un ve şekeri karıştırın.
6. Ağır ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
7. Ocaktan alıp hafif ılınınca labne peynirini ekleyin ve mikserle çırpın.
8. Bir bardakta nescafe, tozşeker ve suyu karıştırın.
9. Sütü yavaş yavaş ilave edin.Mikserle pürüzsüz hale getirin.
10. Pişen keki iki kata bölün ve birinci parçayı servis tabağına yerleştirin.
11. Kekin üzerini nescafe karışımının yarısı ile ıslatın.
12. Kremanın yarısını keke dökün ve üzerini kaplayın.
13. Diğer keki üzerine yerleştirin ve nescafe karışımının kalan kısmı ile keki ıslatın.
14. Kekin üzerini kalan krema ile kapatın.
15. Biraz kakaoyu tel süzgeçten geçirerek üzerine serpin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder