19 Temmuz 2016 Salı

Antakya Usulü Kısır Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Usulü Kısır Tarifi veriyoruz bugun antakya hatay mutfagınından bir menü ile birlikteyiz.Antakya Usulü Kısır Nasıl Yapılır Nefis bir kısır tarifiyle başlayalım. Antakya usulü kısır, diğer kısırlardan farklı olarak; Bulgur ıslatılmadan yapılır.

Antakya Usulü Kısır Malzemeler

2 su bardağı esmer bulgur
1.5 su bardağı kadar su
1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı  acı pul biber
1 iri diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
1 büyük çay bardağı zeytinyağı .

Antakya Usulü Kısır Hazırlanışı
Bulguru bir kaba alıp üstüne 1 su bardağı ılık suyu boşaltıp karıştıralım.
15 dk bekleyip, bulgura salçayı, isotu, acı biberi, toz biberi ilave edelim.
Elimizi ıslatarak bulgur yumuşayıncaya dek yoğurmaya devam edelim. (Bu esnada yarım su bardağı kadar su yetiyor.)
Küçük doğranmış sarımsağı, kimyonu, nar ekşisini, limon suyunu ilave edip biraz daha yoğuralım.
İnce doğranmış maydanoz ve taze soğanıda katalım. Zeytinyağını yeşilliklerin üstünden gezdirip sadece karıştıralım.
Marul yapraklarıyla süsleyip servis edebiliriz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder