12 Ağustos 2016 Cuma

Uzman Klinik Psikolog Yasemin Meriç Kazdal Kimdir?

Uzman Klinik Psikolog Yasemin Meriç Kazdal Kimdir? mutlu aile olmanın yollarını sizler İçin İşin Sırrı Deryada Programında Canlı olarak Anlatıyor.

Uzman Klinik Psikolog Yasemin Meriç Kazdal Kimdir?

Başarı bursu ile girdiği İstanbul Bilgi Üniversitesinde Psikoloji ve Tarih bölümlerinde çift anadal lisans eğitimlerini tamamladı. Ardından Klinik Psikoloji alanında yüksek lisansa başlayarak uzmanlığını bölüm birinciliği ile aldı ve Uzman Klinik Psikolog olmaya hak kazandı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Davranış Bilimleri Programını tamamladı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniğinde saha çalışmalarını tamamladı. İngiltere Southampton Hastanesinde yetişkin ve çocuklarla çalıştı. Virginia Satir sistemi ile 2 yıllık Aile Terapisi eğitimi aldı. Çocuk terapisi ve oyun terapisi alanlarında İngilterede eğitimlere katıldı. Çocuklara ve Yetişkinlere yönelik uygulanan çeşitli kişilik ve zeka testlerinin uygulanması puanlanması ve yorumlanması yetkinliğini kazandı.
Uzmanlığını tamamladıktan sonra 2005 yılında Yorum Psikoterapi ve Değişim Merkezini kurdu. Aynı zamanda Türkiye’deki ilk Çalışan Destek Programında görev alan ilk psikolog olarak çok sayıda görüşme yaptı, kurumlara ve okullara eğitimler verdi. Plato M.Y.O’nda İngizce Çocuk Gelişimi Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Çok sayıda araştırma ve makalesi yayınlandı. Farklı alanlarda meslek içi eğitim programlarını bitirdi. Başta Kanal D ‘de yayınlanan Hayat Sineması olmak üzere farklı televizyon programı hazırladı, haber bültenlerine ve sağlık programlarına uzman olarak katıldı. Farklı dergilerde uzman görüşü bildiren yazılar yazdı. Türkiye’nin ilk çocuk sinema filmi olan AYAS’ın içerik danışmanlığını yaptı. Ülkenin en sevilen çizgi film karakteri PEPE’nin danışmanlığını yapmayı sürdürmektedir. TRT Çocuk başta olmak üzere çok sayıda kanal için birçok çizgi film projesinde senaryo danışmanlığı yaptı ve yapmaya devam ediyor. Halen haftalık psikoloji yazıları yazmakta ve Alternatif Anne e-dergisinde makaleler yayınlamakta, Düşyeri Dergisinin, Pepe Dergisi ve Pepe Gazetesinin yazı ve içeriklerini hazırlamaya devam etmektedir.
Aynı zamanda Türkiye’nin ilk bebek anne radyosu olan Radyo Bebek’in aile ve çocuk gelişim kordinatörlüğü sürdürmektedir.
Etiler’de bulunan Yorum Psikolojik Danışmanlık Merkezinde 10 senedir 12 kişilik uzman ekibiyle çocuk, yetişkin ve ailelere Kognitif Davranışçı Terapi, Varoluşçu Bilişsel Terapi, Gestalt Terapi, Sistematik Aile Terapisi, Oyun terapisi ve EMDR tekniklerini kullanarak psikoterapi uygulamaya devam etmektedir.
Evli ve 1 çocuk annesidir.

Eğitim Verdiği Kurumlar ve Referanslar
Vodafone – Yetenek Atölyesi
Goldmaster – Çocuklar için Güvenli İnternet
Terakki Vakfı Okulları
Mef Okulları
Bilfen İlköğretim Okulları
Turkcell Çocuk Klubü
Beşiktaş Belediyesi
Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi
Beşiktaş Anadolu Lisesi
Bahçeşehir Koleji
BP – Mutlu Aile
Bidi – Ulusal Pediatri Projesi
AÇEV
LÖSEV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder