5 Ağustos 2016 Cuma

Nefis Kol Böregi Tarifi Hazırlanışı

kilo yapmayan tereyaglı yemeklerin güzel hanımların ellerinden lezzetine kavuşuyor.Nefis Bir Kol Böregi Tarifi Tepsilerini hazırlayın ve tarifini veriyoruz.

Kol Böregi İçin Malzemeleri
5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Su

Aralarına sürmek için;
100 gr eritilmiş tereyağı (yada margarin)
3 yemek kaşığı sıvı yağ

İç malzemesi;
4 adet haşlanmış patates
Yeteri kadar maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Çok az zeytinyağı
Susam, çörek otu

Kol Böregi Nasıl Hazırlanır?
Un, su ve tuzdan yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğrulan hamuru 6 bezeye ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Tezgaha koyacağınız yeri tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürüp açtığınız bezeyi üzerine koyun. Diğer bezeleri de pasta tabağı büyüklüğünde açıp her katına bol tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürün. En son konulan bezeyi de yağlayıp 10 dk bekleyin. İç malzemesi için haşlamış olduğunuz patatesleri soyup çatal yardımıyla ezin. İnce doğranmış maydanozu ve diğer malzemeleri katıp karıştırın. Yağlayıp bekletiğiniz bezeleri teker teker elinizle açın. (Yağlı olduğu için oklava kullanmıyoruz) Elinizle kenarlarına doğru yavaşça çekin hamuru. Açabildiğiniz kadar ince açmaya çalışın. Açtığınız hamuru ister “D” şeklinde katlayıp iç malzemesini koyun, ister benim yaptığım gibi iç malzemesini ucuna koyup rulo yapın. Resimde görüldüğü gibi şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. (Şekil verme işlemini tepsinin ortasından başlayarak kendi etrafında sara, sara da yapabilirsiniz) Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını sürüp susam ,çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder