8 Ağustos 2016 Pazartesi

Armut Tatlısı Tarifi

Bugün Tatlı köşemizde Armut Tatlısı ile Karşınızdayız tadı ve görüntüsü ile nefis bir meyve tatlısı olan Armut Tatlısının tarifini sizlere sunuyorum. Meyve tatlıları çok daha hafif oldukları için diyabet hastaları ya da tatlı tarifleri ile arası çok olmayanların tercihi oluyor.

Armut Tatlısı Malzemeleri

4 tane sert armut
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 su bardağı sıkılmış nar suyu
1 adet çubuk tarçın
2 diş karanfil
Dondurma

Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bir tencerenin içine nar suyu, su ve şekeri koyup kaynamaya bırakın.
Bu sırada armutların kabuklarını sap kısmı kalacak şekilde güzelce soyun.
Tencereye koyduğunuz su kaynayınca armutları bu karışımın içine koyun.
Çubuk tarçın ve karanfili de koyarak yaklaşık olarak 15-20 dakika kaynamaya bırakın.
Pişirme esnasında armutlarınızı çevirerek sosun armudun her bölgesine ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
Armutları bir çatal ya da kürdan yardımıyla piştiklerini kontrol edin.
Yumuşayan armutları servis tabağına alın.
Armutlar biraz soğuduktan sonra sevdiğiniz bir dondurma ile ve üzerine koyacağınız nane yaprağı ile servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder